Ontdek onze Trots – Een Pale Ale gebrouwen met Eitrheim Kveik Gist

In de schaduw van de historische stad Doesburg, waar traditie en ambacht samenkomen, wordt een uniek bier geboren. Doesburg Pale Ale, een bier doordrenkt met Nederlandse trots en gebrouwen met passie, belooft een onvergetelijke smaakervaring. Laten we eens dieper ingaan op de elementen die dit bier zo bijzonder maken.

De Grondstoffen – Nederlandse Gerst en Mout van Mouterij De Swaen

De essentie van Doesburg Pale Ale begint bij de grondstoffen. De gerst, afkomstig uit Nederlandse velden, geeft het bier een lokale touch. Mouterij De Swaen, een gevestigde naam in de Nederlandse moutproductie, levert de hoogwaardige mout die de basis legt voor de karakteristieke smaak van dit bier.

De Magie van Eitrheim Kveik Gist uit Noorwegen

De unieke smaak van Doesburg Pale Ale komt voort uit de magie van Eitrheim Kveik gist, een eeuwenoude Noorse gisttraditie. Afkomstig uit Tokheim, een pittoresk dorpje nabij Odda in het hart van de Hardangerfjord en naast het Folgefonna Nationaal Park, wordt deze gist doorgegeven van generatie op generatie. Reidar Eitrheim, de huidige bewaarder van deze kostbare gist, ontving het van zijn grootvader.

Proef de Noorse Ervaring

De Eitrheim Kveik gist, met zijn wortels diep verankerd in de Noorse geschiedenis, biedt een ongelooflijke smaakreis. Rijpe peer, pruim, rozijnen, pruimen en honing dansen harmonieus op je smaakpapillen, waardoor een symfonie van fruitige tonen ontstaat. De veelzijdigheid van deze gist maakt het geschikt voor diverse biersoorten, waaronder IPA, Pale Ale, NEIPA, Stouts en Porters.

Fermentatie onder Druk bij 35 Graden

Om de volle smaak van Doesburg Pale Ale te ontketenen, wordt het bier onder druk gefermenteerd bij 35 graden Celsius. Dit subtiele brouwmeester’s geheim resulteert in een bier met een perfecte balans tussen intensiteit en drinkbaarheid. De fermentatietemperatuur speelt een cruciale rol bij het definiëren van de intensiteit van de fruitige tonen – hogere temperaturen brengen de smaken naar voren, terwijl lagere temperaturen de intensiteit matigen.

Conclusie

Doesburg Pale Ale is niet zomaar een bier; het is een eerbetoon aan Nederlandse traditie en Noorse erfgoed, verpakt in een heerlijk hop forward bier. Proef de vruchten van de samenwerking tussen Nederlandse gerst, mout van Mouterij De Swaen, en de eeuwenoude Eitrheim Kveik gist. Sluit je aan bij de reis van smaak en ontdek de harmonie van rijpe peer, pruim en honing in elk slokje van Doesburg Pale Ale.